X
    Categories: Genel

Aile destek ödeme başvurusu nasıl yapılır, ödemeler ne zaman?

AİLE DESTEK ÖDEMESİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes aile destek ödemesinden yaralanabilecek. Hali hazırda sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecekler.

 

E-DEVLET ÜZERİNDEN AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ

 

AİLE DESTEK PROGRAMININ AMACI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı ve 27 Haziran Pazartesi günü başlayan Aile Destek Programı başvurularıyla birlikte, detayları da araştırılmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü daha da artıracağız. Aile destek programları Haziran’da başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar Türk Lirası tahsis ettik. Desteklerin kapsamını genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz” diyerek ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı hedeflediklerini paylaştı.

 

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları internet ortamında e-Devlet üzerinden yeni başvuru oluşturup aşağıdaki formu doldurduktan sonra kabul edilecek. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvuru yapabilecekler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ KAÇ AY YAPILACAK?

Aile Destek Programında ihtiyaç sahibi olduğuna kanaat edilenlere 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ PARA?

Aile Destek Programında hane başına 450 lira ile 600 lira arasında bir ödeme yapılacak. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında ödeme yapılmış olacak.

E-DEVLET ÜZERİNDEN AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN BURAYA VEYA AŞAĞIDAKİ RESİME TIKLAYABİLİRSİNİZ

demiray:
Related Post