X

Android 7.0’nin Özellikleri Ortaya Çıktı

Birçok kullanıcı henüz Android 6.0’ya bile geçememişken Android 7.0’nin ilk özellikleri yayımlandı
Google’ın önemli değişikliklerle birlikte gelmesi beklenen en yeni işletim sistemi Android 7.0 N’e ait ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı.

Android 6.0 Marshmallow adlı yeni işletim sistemi ilk olarak Google’ın Nexus telefonlarına girmeye başladı ve özellikleriyle dikkat çekti. Kullanıcılar ise merakla yeni sürüm hakkında düşünmeye başladılar ve Android 7.0 hakkında da ilk ipuçları bugün ortaya çıktı.

Büyük ihtimalle yine bir tatlı adı, Nutella ya da Nougat adını alacak Android 7.0’de de birçok yeni özellik bekleniyor ve söylentiler yayınlıyor. Android cihazların birçoğunda bulunan fakat direkt olarak stok veya sa f Android denilen sürümlerde olmayan çoklu pencere desteği örneğin bunlardan birisi.

Android 6.0’nın beta hâlinde bulunan fakat asıl sürümde kaldırılan tema renk seçimiözelliği ise muhtemelen yedinci işletim sisteminde yer alacak. Yani isteğe göre koyu veya açık renk tonları seçebileceksiniz. Hatta bu işlem otomatik olarak da yapılabilecek.

Tema desteği ise Android 7.0 ile bir adım daha öteye gidecek ve herhangi bir rom veya root yüklemeden istediğiniz temayı yükleyebilecek, onu zevkinize göre şekillendirebileceksiniz. Ayrıca Nexus ya da Motorola gibi saf Android yüklü telefonlarda güç tuşuna uzun basınca sadece “Kapat” seçeneği çıkıyor fakat yedinci sürümde biraz daha ayrıntılı olacak. Örneğin, Kapat, Yeniden Başla, Bootloader’da başlat gibi seçenekler de bulunacak.

Ayrıca telefon ve rehber arayüzü değişikliği, dokunarak uyandırma, ses tuşları fonksiyonları gibi özellikler de bulunacak.

kaynak

demiray:
Related Post