X
    Categories: Genel

Emekliye Bayram İkramiyesi

Bu sene Kurban Bayramında emekliler ikramiye alabilecek mi? Ağustos ayında karara bağlanacak emekliye bayram ikramiyesi kaç lira olacak?

Her yıl bayramdan önce gündeme gelen bayram ikramiyesi bu yıl ise çok daha heyecanlı bir hal aldı. Sadece memur ve memuriyetten emekli olanların alabildiği bayram ikramiyesi toplu sözleşme görüşmelerinden çıkan olumlu sonuç ile artık SGK ile BAĞKUR emeklilerine de verilebilecek.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ

Devam etmekte olan 4. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 2018 ve 2019 yıllarında memurların ve memur emeklilerinin mali, sosyal ve özlük haklarında yapılacak iyileştirmeleri belirlenecek ve yıllardır dile getirilen bayram ikramiyesi konusu da masada olacak. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’in ikramiye taleplerine verilecek cevabın ne olacağı dört gözle bekleniyor.

Emekliye ikramiye müjdesi ne zaman gelecek?

Yaklaşık 5 milyon memur ve emeklinin beklediği müjdenin Ağustos ayında yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmesinde gelmesi bekleniyor. Olumlu karar çıkması halinde bayram ikramiyesi her sene Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emekliye verilecek.

Peki Bayram İkramiyesi kaç lira olacak?

Memur-Sen tarafından bayram ikramiyesi için talep edilen miktar 1.950 lira. Talebin olumlu neticelelenmesi sonucunda emekliler her yıl 2 defa ikramiye alarak rahat edecekler. Şimdi herkesin gözü kulağı Ağustos ayında çıkacak olan bu ikramiye kararında.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK

Konu ile ilgili Bekir Bozdağ ise şunları söyledi: “Emekli Sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir.”

demiray:
Related Post