X

Facebook’a “dislike” (beğenmedim) butonu geliyor

Facebook kullanıcılarının uzun zamandır istediği ‘dislike’ yani ‘BEĞEN-MEDİM’ butonunu çok yakında devreye sokuyor.

Yıllardır tartışılan “Facebook’a dislike butonu gelecek mi?” sorusuna resmi bir açıklama geldi.

Belirli aralıklarla düzenlediği “Q&A with Mark” (Mark ile Soru-Cevap) etkinliği sırasında konuyla ilgili açıklama yapan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’a “dislike” butonu getirileceğini doğruladı.

Daha önce de alternatif “beğenme” eylemleri üzerinde çalışmaların sürdürdüğünü belirten Zuckerberg, bu çalışmaların sonucu olarak “dislike” butonunu kullanıcılara sunacaklarını duyurdu.

Zuckerberg, gelecek dislike butonunu “Alternatif beğenme eylemi” ibaresi olarak tanımladığına dikkat çekiyor. Yani Facebook’taki “dislike” butonunun YouTube’da olduğu gibi doğrudan beğenilmeyen içeriklerde kullanılması amacıyla değil; empati kurmak amacıyla kullanılması gerektiğini vurgulanıyor.

Örneğin kötü bir olay, ölüm ya da bir şehit haberiyle ilgili bir iletide “beğen” butonuna tıklamak uygun düşmüyordu, kullanıcıların duygularını ifade edebilmeleri amacıyla yerini “dislike” (beğenmedim) butonuna bırakmış olacak.

Öncelikli olarak test sürecinde kullanıma sunulacak olan “dislike” butonu, olumlu sonuçlar alındığı takdirde genel kullanıma açılmış olacak.

demiray:
Related Post