X

Google Chrome ram tüketimini azaltıyor.

Google’ın internet tarayıcısı Chrome (Chromium), kullanıcılar arasında yüksek miktarda ram tüketmesi ile biliniyor ve ram canavarı adını almış durumda. Google, Chrome’un bu kötü ünvanını Aralık ayında yeni güncelleme ile ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Google’ın yapılan testlere ve araştırmalara göre tarayıcı piyasasının en hızlı internet tarayıcısı unvanını elinde bulunduran Chrome tarayıcısı, yüksek oranda ram tüketimiyle kötü bir şöhrete sahip. Google, şimdiye kadar Chrome’un ram bellek tüketimini azaltmak için çalışmalar yaptıysa da pek başarılı olmadı. Yeni gelen haberlere göre Chrome 55. sürümü ile aşırı derecede ram bellek kullanım sorununun çözüleceği söyleniyor.

 

Google Chrome 55 sürümü ile JavaScript motorunun yeni sürümü kullanılarak ram bellek tüketimi düşürülecek. Yapılan testlerde, Chrome 55 sürümü ile bir önceki sürüm arasında yarı yarıya yani %50 daha az ram tüketimi olduğu görüldü.

 

Chrome (Chromium) güncellemesi Aralık ayında geliyor…
Testleri halen devam etmekte olan Google Chrome 55 sürümü Aralık ayında; Windows, MAC-OS ve Linux işletim sistemleri için hazır olacak.

demiray:
Related Post