X

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sınav sonuçları, MEB tarafından http://sonuc.meb.gov.tr sitesinde saat 16:00’da açıklandı. MEB LGS üzerinden resmi açıklama yaptı. Bakanlık Sınava başvuran 1 milyon 9 bin 260 öğrenciden 971 bin 657’si sınava girmiştir. 112 öğrenciye evde, 4 öğrenciye ise hastanede sınav hizmeti verildiğini açıkladı. Puanların açıklanmaya başlanmasının ardından LGS yüzdelik dilimi kaç olmalıdır gibi sorular sorulmaya başlandı. Eğitimci uzmanlar ise önemli uyarılarda bulundu.

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu, 26 Mayıs 2018 gününün geç saatlerinde MEB, ÖDSGM sitesinde yayınlandı ve LGS tercih takvimi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, kılavuz içerisinde merak edilen sorulara yanıtlar verirken kritik bir uyarıda bulundu:  Okul Tercihleri, e-okul giriş, herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılırken, işlemler muhakkak ortaokul müdürlükleri tarafından onaylanması gerekiyor. Kılavuzun 6. sayfasında 1.3. TERCİH İŞLEMLERİ başlığı altında, tercih işlemleri üzerine çok önemli uyarılar bulunuyor. Velilerin ve tercih işlemlerini yapacak olanların bu uyarıları dikkatlice okuması gerekiyor.

LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

LGS tercihleri ise 2 Temmuz 2018 tarihinde başlıyor

, 16 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor.

 

2 Haziran 2018 Tarihinde Yapılan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Ait Soru ve Cevap Anahtarlarını aşağıdaki bağlantılardan temin edebilirsiniz

Sayısal Bölüm A Kitapçığı İçin Tıklayınız.

Sözel Bölüm A Kitapçığı İçin Tıklayınız.

demiray:
Related Post