X

Patlıcanın Önemli Bir Hastalığa Öyle Büyük Faydası Var ki!

Patlıcanın Önemli Bir Hastalığa Öyle Büyük Faydası Var ki!




Allah’ın yarattığı her sebze ve meyvenin ayrı özellikleri var. Birçok ürünün neye faydalı olduğu hala tesbit bile edilemedi.Patlıcanı sevmeyenimiz çoktur, ama öyle bir faydası var ki;

Uzmanlar, patlıcanın, A vitamini, fosfor ve kendine has bazı esanslara sahip olduğunu, bunlarla sinirleri teskin ettiğini ve kalp çarpıntısını giderdiğini vurguluyor.

Pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirdiği, Bol idrar söktürdüğü, Sinirleri yatıştırdığı, Vücuttaki fazla suyu dışarı boşalttığı gibi birçok faydası yanında öyle bir hastalığa çaresi var ki;

Patlıcanın hiç önemsemediğimiz sapı, asıl şifa kaynağı halbuki. Yapılan araştırmalara göre insanların yaklaşık yarısının boğuştuğu önemli bir hastalığa büyük faydası var. Doğa her bitkisinde insanlığa faydalı bir iksir de veriyor. Patlıcanın sapındaki iksir ise her 2 kişiden birinin muzdarip olduğu hastalığa umut oldu:

10 adet kemer patlıcanının yeşil sap kısmını 10 bardak su ile kaynatın.
Kaynattığınız bu sudan sabah akşam bir bardak için.
Beşinci gün sonunda ilaçla çaresi yok denilen hastalığınıza şifa verecek.

İlaçla tedavisi yok denilen bu hastalığın çaresini patlıcanın sapında bulanların sayısı ise yadsınamayacak kadar fazla olmaya başladı. Hemoroid, yani basur hastalığından bu bitkinin şifası ile huzura kavuşacaksınız. Bu bitkiyi tarif ettiğimiz şekilde deneyin, büyük etkisini gördüğünüzde huzura ereceksiniz.

Kuru Patlıcan




Dahası var;

Patlıcan yedirilen hayvanlarda ise, özellikle mide kanserine çok seyrek rastlandığı gözlenmiştir: insanlarda da aynı etkiyi yapıp yapmadığı araştırılmaktadır.

100 gr. taze patlıcanın içerdiği önemli besin değerleri şunlardır: 24 kalori; 1,1 gr. protein; 5,5 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 2 gr. yağ; l gr. lif; 37 mgr. fosfor; 15 mgr. kalsiyum; l mgr. demir: l mgr. sodyum; 15 mgr. potasyum: 30 IU A vitamini; 0,05 mgr. B1 vitamini; 0,04 mgr. B2 vitamini; 0,05 mgr. B3 vitamini; 0,081 mgr. B6 vitamini ve 5 mgr. C vitamini.

demiray:
Related Post