X

Tarihin en büyük güneş tutulması

NASA’dan güneş tutulması için tüyolar… Tarihin en büyük güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek?

Milyonlarca kişinin günlerdir merakla beklediği Güneş tutulması için geri sayım başladı. Güneş tutulması sırasında uydumuz Ay, Güneş’in önünde kalacak. Peki bu Güneş Tutulması ne zaman gerçekleşecek acaba?

21 Ağustos 2017 trihinde tam güneş tutulması yaşanacak ve Güneş tutulması sırasında Ay, Güneş’in önünde kalacak. Tam tutulma sadece ABD’den izlenebilecek ve DKIST teleskopu ile de ölçümlenip gözlemlenebilecek. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ise fırsat bulmuşken güneşin atmosferini daha detaylı ve kesin bilgiler elde etmek için incelemeye hazırlanıyor.

NASA, bu kozmik uzay olayını izlemek isteyenler için ipuçları da verdi. NASA’nın resmi internet sitesinde belirtildiği üzere insanların güneş tutulmasını izleyecekleri yeri iyi seçmesi gerektiğini vurgulandı.

 

NASA açık alanlardan güneş tutulmasının daha net izlenebileceğini ve gözlem yapılabileceğini belirtti.

Online bir gözlem haritası yayınlayan NASA, güneş tutulmasının gözlemlenebileceği yerlerin tam listesini de açıkladı. Kabaca bir tabirle anlatmak gerekirse tam tutulma, Amerikanın bir başından bir başına kadar gözlemleme imkanı olacak. Bu gözlemin sadece Amerika’dan tam anlamı ile gözlemlenecek olması başka anlamlara çıkar mı? Bu da herkesin kafasında ayrı bir merak konusu.

TUTULMA 90 DAKİKA BOYUNCA SÜRECEK

Sputnik’de yer alan habere göre İngiltere merkezli gözlemevinde görevli bilim insanlarının ‘tarihin en büyüğü’ olarak tanımladığı güneş tutulması sırasında Ay, yaklaşık 90 dakika boyunca Güneş’in önünde kalacak.

PEKİ GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Güneş tutulması, gezegenimiz dünyanın uydusu Ay’ın yörüngede dolaşımı esnasında Dünya ile Güneş arasına girmesi sonucu Ay’ın Güneş’i kısmen veya tamamen kapatıp gölgelemesi olayına verilen bir tanımlamadır.

demiray:
Related Post