X

Windows 11 minimum sistem donanım gereksinimleri

24 Haziran 2021 tarihinde Microsoft tarafından tanıtılan Windows 11 sistem gereksinimleri çoğu kullanıcının yeni sisteme geçiş yapmasını önledi. Bu zamana kadarki en kapsamlı sistem gereksinimine sahip olan işletim sistemi olarak dikkat çeken Windows 11, yeni geçişler öncesinde bilgisayar kullanıcılarının sistem gereksinimlerini mutlaka kontrol etmesini zorunlu kılıyor. Bilgisayarınızda zaten Windows 10 işletim sistemi kurulu ise uyumluluk durumunu kontrol etmek için Bilgisayar Sistem Durumu Denetimi uygulamasını indirip kullanabilirsiniz.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamaya göre bilgisayarda yer alması gereken Windows 11 minimum sistem gereksinimleri şöyle sıralanıyor;

İşlemci kapasitesi: 1 GHz veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)

Bellek kapasitesi: 4 GB RAM

Depolama kapasitesi: 64 GB veya daha büyük depolama cihazı

Sistem Üretici Yazılım: UEFI

buy levitra uk online

, Güvenli Önyükleme özellikli

TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0

Grafik Kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu.

Ekran: 9 inçten büyük, HD Çözünürlük (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit.

İnternet Bağlantısı: Windows 11 Home kurulumu için Microsoft hesabı ve internet bağlantısı gereklidir (opsiyonel – yerel hesap ta oluşturulabilir)

Windows 11 Özelliklerine Özgü Gereksinimler

Yukarıdaki Windows 11 sistem gereksinimlerinin yanısıra Windows 11 ile birlikte sisteme eklenen yeni özellikleri kullanabilmek için farklı kriterler de ortaya çıkmıştır. Bu sebeple kullanıcıların Windows 11 özelliklerini kullanabilmesi için aşağıda belirtilen gereksinimleri de karşılaması gerekmektedir.

  • 5G destekli bir modem
  • Otomatik HDR özelliğinin çalışabilmesi adına HDR destekli bir monitör
  • Microsoft’un özel şifreleme sistemi olan BitLocker to Go için USB bellek
  • Client Hyper-V için SLAT destekli bir monitör
  • DirectStorage özelliği için hader Model 6.0 desteğiyle DirectX12 GPU kullanan NVMe SSD
  • Uzamsal ses deneyimi için donanım ve yazılım desteği
  • Wi-Fi 6E için Wi-Fi 6E özellikli bir AP/yönlendirici

Windows 11 işletim sisteminin test edilmesi ya da kullanılması için minimum sistem gereksinimlerinin karşılanması zaruridir. Ancak daha gelişmiş ve yeni donanımlar ile Windows 11 in birçok yeniliğini kullanıyor olacaksınız. Bilgisayarınız minimum sistem gereksinimlerini karşılıyor ise Windows 10 sürümünden yükseltme yaparak windows 11 kullanmaya devam edeceksiniz. Windows 11 işletim sistemi ile birlikte çok farklı bir deneyim sunan Microsoft, sistem özellikleri ile donanım gereksinimlerini zorlasa da kullanıcılar yapacakları bir kaç donanım yükseltmesi ile uyum sağlama sorunu çözebilirler.

 

Windows 11 Türkçe final sürümünü indirmek için bu yazımıza bakabilirsiniz: https://bilgegunluk.com/windows-11-turkce-final-indir/

demiray:
Related Post