X
    Categories: Genel

Coronavirus / Koronavirüs (2019-nCoV Covid-19) Haritası ve İstatistikleri (live-canlı)

(2019-nCoV Covid-19 ) Yeni Coronavirus / Koronavirüs Haritası ve İstatistiklerini aşağıdaki haritalardan görebilirsiniz. Dünya genelinde nerelerde etkili olduğu, etkilenen insan sayısı, ölümle sonuçlanan vaka sayıları anlık olarak güncel verilmektedir. Ayrıca virüsün yayılma, iniş çıkış eğrisine de bakma imkanınız var. Virüsten etkilenip tedavi olan ve iyileşenler de yine bu haritalar altında güncel olarak anlık verilmektedir. Hangi ülkede ne kadar insan etkilenmiş ülke ülke görme imkanı mevcut. Yeni tip koronavirüse “yeni koronavirüs zatürresi” adı verildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin’de çıkan yeni tip koronavirüse (2019-nCoV) “Covid-19” adının verildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığımız https://corona.cbddo.gov.tr/ adresi üzerinden erişilebilen online harita, mobil cihazlar için de uyumlu olmasının yanısıra Türkçe arayüzü ile de koronavirüs ile ilgili verileri takip etmek isteyenler için dikkat çekici bir yerel kaynak olarak öne çıkıyor. Adrese tıklayarak ya da aşağıdaki görsele tıklayarak istatistikleri Türkçe olarak takip edebilirsiniz.

“İLK AŞININ ÇIKMASI 18 AYI BULABİLİR”

Coronavirüsün yayılmasına karşı tedbir almak için tüm ülkelere “azami ölçüde sert” mücadele vermesi çağrısında bulunan Ghebreyesus, coronavirüse karşı geliştirilebilecek ilk aşının ise 18 ayda tamamlanabileceğini söyledi.

Ghebreyesus, “Bugün mevcut silahları kullanarak elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.” dedi.

======================

detay için resimlerin üzerine tıklayınız

======================

Microsoft, www.bing.com/covid adresi üzerinden erişilebilen online harita, mobil cihazlar için de uyumlu olmasının yanısıra Türkçe arayüzü ile de koronavirüs ile ilgili verileri takip etmek isteyenler için dikkat çekici bir kaynak olarak öne çıkıyor. Adrese tıklayarak ya da aşağıdaki görsele tıklayarak istatistikleri Türkçe olarak takip edebilirsiniz.

======================

Burak Özdemir isimli yazılım geliştiricinin https://ozdemirburak.com/koronavirus-haritasi adresi üzerinden erişilebilen online harita, mobil cihazlar için de uyumlu olmasının yanısıra Türkçe arayüzü ile de koronavirüs ile ilgili verileri takip etmek isteyenler için dikkat çekici bir yerel kaynak olarak öne çıkıyor. Adrese tıklayarak ya da aşağıdaki görsele tıklayarak istatistikleri Türkçe olarak takip edebilirsiniz.

Koronavirüs ve benzeri kış virüslerinden ve gripal enfeksiyonlara karşı dayanıklı olmak için Geleneksel  Türk tipi düzenli beslenme ile daha kuvvetli bir bünyeye kavuşabilirsiniz. Bu sadece bir bağışıklık güçlendirme tavsiyesidir. Bu liste ilaç olmadığı gibi kestirip atılacak bir beslenme tipi de değildir.

 

 

Düzenli olarak tüketeceğiniz bağışıklık destekleyici geleneksel temel gıdaların başlıcaları şöyle: (Öncelikle; Evinde kal , Temas etme, bulaşma, bulaştırma, dezenfekte ol, kendini ve toplumu koru)

  1. Ev yapımı yoğurt
  2. Kefir
  3. Ev yapımı turşu
  4. Şalgam suyu
  5. Sirke
  6. Kelle ve paça çorbası
  7. Ev yapımı tarhana çorbası
  8. Doğal pekmez
  9. Organik bal
  10. Düzenli kuru üzüm tüketimi

Ayrıca, erken yatıp erken kalkmak ve düzenli spor veya egzersiz yapmak bünyenizi daha dinç tutacaktır. Kalabalıklardan uzak durmayı, ellerinizi en az yirmi saniye ve sık sık sabun ile yıkamayı, dezenfekte edici şeyler kullanmayı, insanlarla temas etmemeyi unutmayınız.  Gerektiği kadar bilgi edinme dışında psikolojinizi virüse ve paylaşım kirliliğine odaklamayın, zihin sağlığınızı koruyun. Yetkili kaynaklar dışındaki bilgilere itibar etmeyin. Allah yardımcımız olsun.

 

 

demiray:
Related Post