X

Detaylı Holochain Rehberi – 2021 ve Sonrası Holo Fiyat Tahmini

Bugün BeInCrypto Türkiye olarak Holochain nedir sorusuna detaylı bir rehberle cevap vereceğiz ve Holo fiyat tahmini üzerine konuşacağız. Bilindiği gibi blockchain, dünyadaki yerini hızla sağlamlaştırmaya devam etmektedir. Peki ya bunun yanında başka teknolojiler de gelişiyorsa? Bu başka teknolojilerden biri olarak bilinen ve Türkiye’de oldukça popüler olan Holochain ya da kısaca Holo üzerine hazırladığımız bu yazının sizler için yararlı olmasını diliyor ve yazımıza başlıyoruz!

Bu Yazıda:

  • Holochain Nedir?
  • Holochain Nasıl Çalışır?
  • Holochain Nerelerde Kullanılabilir?
  • Holochain Blockchain’den Farklı Mıdır?
  • Neden Holochain Olarak Adlandırılır?
  • Holochain’in Artıları ve Eksileri
  • Holo Token Nasıl Satın Alınır?
  • Holo Fiyat Tahmini
  • Sonuç

Holochain Nedir?

Açık kaynaklı bir proje olan Holochain, diğer blockhainler’den daha hızlı performans gösterebileceğine inanılan dağıtılmış bir bilgi işlem ağıdır. Holochain, herhangi bir otoriteye sahip olmayan P2P yani eşler arası network iletişimi yolundan gitmektedir. Bu yol sayesinde ise sonsuz bir ölçeklenebilme kapasitesine sahip olduğu iddia edilir. Böylece dağıtılmış uygulamaların eklenmesi, network’ün performansında herhangi bir düşüşe neden olmaz. Mevcut kripto para birimine ise HOT adı verilmektedir.

Belirtmek gerekir ki yeni yeni hayatımıza girmeye başlamış olsa da Holochain’in tarihi Bitcoin whitepaper’ının yayınlanmasının da öncesine dayanmaktadır. Ayrıca, tamamen kullanıcının kontrolünde olan bir ekosistem kurmayı hedeflemektedir.

Holo Fiyat Tahmini ve Holochain Nasıl Çalışır?

Holochain ekosistemi, dağıtılmış bilgi işleminin ana bilgisayarlarından ve kullanıcılarından oluşur. Holo sahibi olan kişiler dağıtılmış uygulamaları barındırabilir ve bu barındırmanın karşılığında ise Holo Fuel ile ödeme alırlar. Kullanıcılar da bu uygulamaları kullanabilir.

Teknik olarak, her kullanıcının kendi zincirine sahip olduğu Dağıtık Hash Tablolarının (DHT) onaylanması gerekir. Bir işlem her iki tarafın zincirinde imzalanmalıdır. İmzalandıktan sonra ise bilgiler tarafların DHT’lerinde yayınlanır.

Node’ların burada yapması gereken şey, sistem içinde küresel işlemlerin yalnızca bir kısmını tutmaktır. Bu sayede bahsedilen büyük ölçeklendirme kapasitesi ortaya çıkmış olur. Ayrıca, cep telefonlarının node olarak kullanılmasına da olanak tanınır.

Holochain Nerelerde Kullanılabilir?

Holochain’in birçok kullanım alanı vardır. Bu kullanım alanlarından bazıları şunlardır:

  • Sosyal Medya Uygulamaları: Örneğin Junto, Holochain üzerinde sosyal medyayı kullanarak şu ana kadarki sosyal medya yaklaşımımızı yapısal ve mimari bir düzeyde değiştirmeyi hedeflemektedir.
  • Tedarik Zincirleri: Producer’s Token isimli bir tedarik zinciri girişimi, diğer tüm platformların arasında Holochain’i tercih etmiştir. Holochain, blokchain’e benzer bir şeffaflığa sahiptir fakat tüm işlemlerin geçmişini içeren monolitik bir defter kullanarak verimsizlik yaratmaz. Bunun yerine her bir kullanıcının kendi hash zincirine sahip olduğu, kişi merkezli bir platform olarak öne çıkar.
  • Uber ve Airbnb gibi end-to-end platformları
  • Oylama sistemleri
  • İş akışı düzenleme ve iade toplama sistemlerine sahip çeşitli kamu kurumları

Holochain Blockchain’den Farklı Mıdır?

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki Holochain bir blockchain değildir! İlerleyen zamanlarda blockchain’in yerini alması beklenen teknolojidir.

Holochain İletişim Yöneticisi Matthew Schutte, kendilerini blockchain’e bir alternatif olarak tanımlıyor. Bu da blockchain’de bulunan madencilik gibi kavramların burada bulunmadığı anlamına gelir çünkü Holochain’de her node kendi zinciri üzerinde çalışır. Yani tamamen farklı bir oluşumla karşı karşıyayızdır.

Bildiğimiz üzere blockchain’de küresel bir fikir birliği mekanizması kullanılır. Bunun aksine Holochain’de ise bu fikir birliği mekanizmasına ihtiyaç duyulmaz. Bu ihtiyacın ortadan kaldırılması ile de daha iyi ölçeklenebilirlik

, uyarlanabilirlik, verimlilik ve genişletilebilirlik fırsatları elinize geçmiş olur.

Neden Holochain Olarak Adlandırılır?

Farklı teknolojilerden oluşması ve ‘bütün’ bir deneyim sağlaması nedeniyle bu teknolojiye Holochain ismi verilmiştir. Ayrıca, yapısal olarak da holografik bir platform sunmaktadır. Yani ayrı ayrı bileşenlerden ortaya tutarlı bir bütün çıkmaktadır.

Holochain’in Artıları ve Eksileri

Holochain’in Artıları:

  • Sınırsız ölçeklenebilirlik
  • Düşük enerji kullanımı
  • Çevre dostu
  • Dağıtık Hash Tablosu (DHT) test aşamasını geçmiş ve kanıtlanmış bir teknolojidir
  • Transfer süreleri oldukça kısadır

Holochain’in Eksileri:

  • DHT teknolojisi kanıtlanmış olsa da Holochain’deki durumu henüz tam olarak test aşamasını geçebilmiş değildir.
  • Para olarak kullanımı konusunda güven sorunu yaşatabilir. Eğer node’lardan birinde bir sistem hatası olursa dağıtılmış bir defter olmadığı için kime hangi konuda ulaşıp güveneceğinizi bilemeyebilirsiniz.
  • Madenciliğin olmaması madencilik yapmak isteyen kullanıcılar için eksi sayılabilir.
  • Kuantum bilgisayarlar verilerin şifresini çözebilir.
  • Gizlilik açısından çok uygun değil çünkü veriler tüm DHT ağında paylaşılıyor.

Holo Token (HOT) Nasıl Satın Alınır?

Holochain’in kendi token’ı HOT’ı almak da diğer kripto paralarda olduğu gibi oldukça basittir. Öncelikle banka veya kredi kartı ile alımı kabul eden bir borsadan BTC veya ETH satın almanız gerekir. Daha sonra ise aldığınız kripto paralarınızı BTC veya ETH karşılığında HOT satan bir borsaya transfer edin. Böylece HOT satın alımınızı gerçekleştirmiş olursunuz!

HOT alımınızı destekleyen çeşitli borsalar bulunmaktadır. Bunlardan bazılarına ise Binance, Livecoin, HitBTC, Exrates ya da CoinEx örnek verilebilir.

Ayrıca satın aldığınız HOT’larınızı saklamak konusunda da endişelenmenize gerek yok. HOT’ı destekleyen çeşitli cüzdanlar bulunmaktadır. Örnek olarak MyEther Wallet, Ledger Wallet, MetaMask veya Trust Wallet verilebilir.

Holo Fiyat Tahmini

Holo çalışanlarının büyük çabaları sonucunda Holo 2019 yılında iyi başarılar elde etmiş ve 2020 yılına da güzel bir giriş yapmıştır.

Holo Mart 2020’de 0.0006 dolardan 0.0002 dolara bir düşüş göstermiştir. Daha sonra ise Ağustos ayına kadar olan süreçte istikrarlı bir yükselişle 0.0008 dolara ulaşmıştır. Ancak bu noktadan itibaren tekrar bir düşüşe maruz kalan Holo, 0.0005 dolara kadar gerilemiştir. 2021 yılında ise fiyatın toparlanıp 0.0010 dolara ulaşabileceği tahmin edilmektedir.

Wallet Investor analistlerinin ön gördüğüne göre, 5 yıl içinde Holo fiyatı %121.39 oranında artış kaydedebilir. Digital Coin uzmanları ise 2021’nin sonuna kadar Holo’da bir artış yaşanacağını ancak bundan sonraki dönemde yerini koruyup ne artacağını ne de azalacağını belirtmektedir. Her iki senaryoda da gördüğümüz üzere, Holo’nun 2021’in sonuna kadar bir artış yaşayacağı düşüncesi ortak noktada buluşmaktadır.

Ayrıca HoloPort isimli cihazların 2019’un son haftasında dağıtılmaya başlamasıyla birlikte bu durumun da fiyat artışına oldukça katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Sonuç

Holochain görüldüğü üzere blockchain teknolojilerinin izinden giden birçok projenin aksine daha farklı bir yol izlemektedir. Kullanılabileceği çeşitli alanlar ve vadettiği farklı uygulamalar her ne kadar heyecan yaratsa da yatırım yapmadan önce her bir yatırımcının kendi araştırmasını derinlemesine yapması finans dünyasının altın kuralı olarak öne çıkıyor.

Bu makalede Holochain projesine detaylı bir bakış sağladık ve Holochain fiyat tahminlerine yer verdik. Makalenin yararlı olduğunu umuyor ve bir sonraki içerikte tekrar görüşmek dileğiyle sizlere şimdilik veda ediyoruz!

 

kaynak: bu yazı şu adresten alınmıştır. Alıntı yapılıp yapılmayacağına dair bir atıfta bulunulmadığından paylaşılmıştır. Yazarı ise buradan görülebilir. Eğer paylaşım ve telif ihlali olduğunu düşünüyor iseniz  buradaki iletişim formumuzdan ulaşarak veya bu yazının altına yorum bırakarak talebinizi bize ulaştırabilirsiniz. Saygılarımızla

demiray:
Related Post