X

Kairos Saadet Zinciri Battı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hakkında inceleme başlatılan yeni saadet zinciri Kairos’ta ödeme krizi çıktı. Aylardır para alamayan çok sayıda üyenin battığı ve sistemin çöktüğü belirtildi

Kairos sisteminin, bireysel kullanıcıların bilgisayarlarında sabit diskte boş bir alanın kiralanması ve bu alana şirketlerin verilerinin depolanması mantığıyla çalıştığı iddia ediliyordu. Kairos hakkında internet üzerinde bulut disk gibi bir mantık kamuflajı ile çalışan saadet zinciri olduğu yönünde iddialar ve çok sayıda haber ve yazı yayınlanmıştı. Biz de bu hususta daha önce bilgilendirme yazısı hazırlayıp duyurmuştuk. Kairos üyeleri şimdi ödeme kriziyle karşılaştı ve sistemin çöküşü sebebi ile paralarını alamadılar. Türkiye’de üye sayısı yüzbinleri aşan ve vaad ettiği aylık kazanca göre 125 ile 2 bin 777 dolar ödenerek dahil olunan bu sistemde üyeler üye zincirine ekledikleri her bir bireyden de komisyon alıyor ve gelir elde ediyordu. Türkiye’de 2015 yılından beri zincirin halkalarını genişleten ve birçok kullanıcı abone toplayan ve proje adı olarak mitolojideki fırsat tanrısı “Kairos”tan alan Londra merkezli sisteme son 2016’nın ikinci yarısında aylık ortalama 50 bin kadar kişi katılımda bulundu.

Katılımcıların ‘lider’ olarak tanımladıkları şahıslar konforlu bir yaşam tarzı ile dikkatleri üzerine çekiyordu ancak alt gruptaki katılımcılar yani üyeler ise taahhüt edilen kazancı alamadıklarından şikayetci oldular. Bu krizin patlak vermesinin ardından sistemdeki lider kadro mağdur üyelere 25 Kasımı beklemeleri çağrısında bulundu. Fakat bahse konu tarihte de sorun çözülmeyip ödemeler yapılmayınca şirket yönetimi Ukrayna’da toplandı ancak buradan tatmin edici bir çözüm çıkmadı. Kairos’tan uzun zamandır ödeme alamayan katılımcılar ise ödeme yapılmasını bekliyorlar ve sistemin kendilerine oyun oynadığını ifade ediyorlar. Daha önce de dediğimiz gibi “alın teri” olmadan gelen kolay kazançta mutlaka sıkıntı vardır. Para kaptıranlara bununla geçmiş olsun demekten başka yapacak birşey yok sanırım.

demiray:
Related Post